AANDACHT VAN DE COMMISSARIS VAN DE KONINGIN VOOR HET BEHOUD VAN DE ST. JOZEFKERK:

Commissaris van de koningin Mevr. H. Maij-Weggen spreekt zich uit voor het behoud van de St. Jozefkerk tijdens haar werkbezoek van 28 februari aan de gemeente Loon op Zand.  "Als de kerk gesloopt wordt, haal je het hart van de wijk weg. Het is ontzettend jammer dat het geen rijksmonument is. Ik ga met de bisschop spreken of er geen mooie oplossing gevonden kan worden, zodat de kerk een andere waardige functie kan krijgen". Lees 
het persbericht en kijk voor meer informatie op kaatsheuvel.blogspot.com

Persbericht Weekjournaal 01-03-2007 St. Jozef Topmonument

WERKBEZOEK GEDEPUTEERDE DHR. W. LUIJENDIJK D.D. 20-10-2006
De gedeputeerde van cultuur van de provincie Noord-Brabant dhr. W. Luijendijk heeft op 20 oktober een werkbezoek gebracht aan stichting STERK om zich persoonlijk te informeren over de ontwikkelingen rondom de St. Jozefkerk. Het was een vruchtbare ochtend voor de St. Jozefkerk, STERK werd in de gelegenheid gesteld om aan een zeer geinteresseerde heer Luijendijk en Dr. W. v. Leeuwen (beleidsmedewerker van cultuur van de provincie Noord-Brabant) haar Podiumplan te presenteren en de heren te informeren over diverse mogelijkheden die kunnen leiden tot het behoud van de St. Jozefkerk.

          
Klik hier voor fotoverslag 1 / fotoverslag 2
Klik hier om het videoverslag te bekijken van het interview, met dank aan Rob van Hoorn en Tiny Voogd.

Lees het artikel van correspondent Jan in 't Groen "Wim Luijendijk brengt hoop in Kaatsheuvel" 
Lees  de visie van dhr. Luijendijk onder De Visie van

Voor meer beeldmateriaal bezoek de persoonlijke website van Jan in 't Groen

De standpunten van de gedeputeerde van cultuur (2003-2007) van de provincie Noord Brabant Wim Luijendijk inzake cultureel erfgoed.

Cultuurhistorische waardenkaart van de provincie Noord-Brabant