Provincie Noord-Brabant

Aandacht voor de commissaris van de koningin voor het behoud van de St. Jozefkerk

Commissaris van de koningin Mevr. H. Maij-Weggen spreekt zich uit voor het behoud van de St. Jozefkerk tijdens haar werkbezoek van 28 februari aan de gemeente Loon op Zand. "Als de kerk gesloopt wordt, haal je het hart van de wijk weg. Het is ontzettend jammer dat het geen rijksmonument is. Ik ga met de bisschop spreken of er geen mooie oplossing gevonden kan worden, zodat de kerk een andere waardige functie kan krijgen". Lees het persbericht en kijk voor meer informatie op kaatsheuvel.blogspot.com

Werkbezoek gedupeerde Dhr. W. Luijendijk d.d. 20-10-2006

De gedeputeerde van cultuur van de provincie Noord-Brabant dhr. W. Luijendijk heeft op 20 oktober een werkbezoek gebracht aan stichting STERK om zich persoonlijk te informeren over de ontwikkelingen rondom de St. Jozefkerk. Het was een vruchtbare ochtend voor de St. Jozefkerk, STERK werd in de gelegenheid gesteld om aan een zeer geinteresseerde heer Luijendijk en Dr. W. v. Leeuwen (beleidsmedewerker van cultuur van de provincie Noord-Brabant) haar Podiumplan te presenteren en de heren te informeren over diverse mogelijkheden die kunnen leiden tot het behoud van de St. Jozefkerk.
 
Klik hier om het videoverslag te bekijken (het interview, met dank aan Rob van Hoorn en Tiny Voogd)
 
Voor meer beeldmateriaal bezoek de persoonlijke website van Jan in 't Groen
De standpunten van de gedeputeerde van cultuur (2003-2007) van de provincie Noord Brabant Wim Luijendijk inzake cultureel erfgoed.
Cultuurhistorische waardenkaart van de provincie Noord-Brabant